Biografie


Ik ben geboren op 1 juli 1971 in Valkenburg en woon sinds mijn geboorte altijd al in Valkenburg. Als kind was ik op de basisschool weliswaar al muzikaal, maar destijds won de liefde voor voetbal het gevecht van de muziek. Mijn interesse in de muziek kwam vele jaren later weer terug, toen ik op feestjes als DJ de muziek verzorgde en op mijn geheel eigen wijze de feeststemming erin probeerde te krijgen.

In juli 2007 kreeg ik de ingeving, om mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Al jaren speelde ik met de gedachte om eens een keer een liedje op te nemen in een muziekstudio. Ik dacht: “Het is nu of nooit!”, trok de stoute schoenen aan en belde liedjesschrijver Guus Smeets met het verzoek om een lied voor mij te schrijven. Zo is mijn eerste liedje “Bella Napoli” veelvuldig op de regionale radiozenders gedraaid. Dit smaakte naar meer en zodoende heb ik nog meerdere liedjes laten schrijven.

Na mijn eerste CD “Alles veur uuch" en de CD "Ingelke van Miech", kwam de single CD "Onderaan de Berg".
Deze laatste CD betekende de regionale doorbraak (zelfs in Belgisch Limburg).

Eind september 2010 kwam de nieuwe CD uit van Sacha getiteld "Doog ins Mit". Op deze CD staan o.a. de volgende nummers: Doog ins Mit, Tirolerland en het bekende nummer "Onderaan de Berg".  
De nummers hebben een hoog oberkrainer-polka gehalte. Op deze nummers kun je niet stilstaan en zullen de mensen zeker meezingen. Samen met Sacha's danseressen, is elk optreden een feestje ! "Doog ins Mit" werd in het carnavalsseizoen 2011 zowel in Belgisch- als in Nederlands Limburg met veel enthousiasme meegezongen!

Voor 2012 heeft Sacha 3 nieuwe liedjes in de studio opgenomen. Ze heten Loate Veer Noe Drinke, Neet Euver de Sjreef en Wat un Lekker Sjtok! De liedjes zijn door het grote publiek goed ontvangen!  De liedjes zijn ook te horen en te zien op youtube,

Sacha's motto: het is pas feest als Sacha is geweest !

image
image